Zpověď

Zpověď

Anotace: "Ty umíš všechno. Jak to děláš?" "Neumím nic, jak to děláš ty, že ve mně dokážeš věřit?"

Ne, já neumím se smát,
to jen slunce mi paprsky kreslí
na ústa
srpek měsíce.

Ne, já neumím plakat,
to mi jen déšť na tváři rozpustil
slané perly ze dna moře.

Ne, já neumím toužit,
to jen duše si propůjčila křídla,
aby mohla opustit vězení hrudní klece.

Ne, já neumím doufat,
to jen Bůh vpletl do kol osudu
nitky naděje.

Ne, já neumím snít,
to jen noc odhodila roušku,
pod kterou skryji všechny světy,
jež do našeho nikdy nesměly patřit.

Ne, já neumím milovat,
to jen vášeň koná činy
přestože srdce necítí.

Ne, já neumím žít
- to je jenom strach ze smrti-
Autor Filosof, 08.06.2008
Přečteno 413x
Tipy 12
Poslední tipující: Jiparo, Churry, hostmen, Myrja, waterlily, DodgerKT, Simísek, Caracol
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jedno vim jiste...Ty umis slovy malovat nadherne obrazy

08.06.2008 21:20:00 | DodgerKT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí