Stokrát se ptala

Stokrát se ptala

Anotace: Prvních šest veršů jsem nedávno objevila, psala jsem je už kdysi a vzpomněla si na ně a dokončila je. Paradox je, že tuhle smutnou báseň jsem psala ve skvělé náladě.

Stokrát se ptala, kdy tohle skončí,
stokrát se bála těch, co se loučí.
Proč vlastně žila, když smrt si ji vzala,
proč vlastně snila, když snů svých se vzdala.

Kdo ji ved na cestě, že nedošla k cíli?
K čemu mi verše jsou, co po ní mi zbyly?
A moře slz, co vyplakala,
protože dřív mě nepotkala.

Často mi říkala, že nemám se trápit,
že na slunci s úsměvem čas neumí trávit.
A když si šeptala, že nemám ji rád,
tehdy jsem začal o ni se bát.

A moje náruč vždy pro ni tu byla,
plnil jsem vše o čem jen snila.
Věřil jsem, blázen, že začne zas snít,
když ve svém náručí směl jsem ji skrýt.

Občas mi říkala, že ať cokoliv se stane,
jsem její vánek, co v horkých dnech vane,
jsem v její temnotě paprsek světla,
jsem ten, jehož s Bohem si spletla.

Já vzal její ruce, ji životem vedl,
vděčný byl za osud, co ke mně ji svedl.
A na chvíli bylo vše tak, jak má být,
však byl to jen sen, v němž chtěli jsme žít.

Nevím už kdy hvězdy z očí se ztratily,
netuším proč se k slzám zas vrátily.
Bojím se moc, že její žal,
kdysi, už přede mnou, si dávno ji vzal.

Já ji ved po cestě a nedošla k cíli,
jen bolest a verše mi po ní tu zbyly.
Jsem plný lásky, co si nemohla vzít,
s jejím veršem na rtech: "Už nechci žít."
Autor Elvien, 10.06.2008
Přečteno 273x
Tipy 4
Poslední tipující: Oťas, Simísek, melebele
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

opet to same, neni v tom to co bych ocekavala, zadne rymy ba ani slovni spojeni jez by mne oslovilo, prave naopak, rymy tak vsedni jako je pondeli, utery, streda ctvrtek a samosebou patek :)

16.06.2008 20:10:00 | saddova

Ta poslední sloka...krása=)

11.06.2008 16:59:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí