Sklenka kyanidu

Sklenka kyanidu

Anotace: Nevím, jak okomentovat, co cítím...

Slunce v duši zapadá za obzor,
Mé srdce s rozumem marný vede spor,
Slzy pálí mě na rudých tvářích,
Zmítám se v nich za nocí bezesných.

Sklenka kyanidu před spaním,
By završila o čem sním,
By napomohla ke klidu,
Bláznovství sladké, však já už jdu!

Mlhy plazivé kolem kotníků se motají,
Kradou se tmou, tiše a potají,
Svírají mi hruď a nepropustí dech,
Drží mě v mrazivých temných zdech.

Bolestí je má krev naředěná,
Na každém kroku tvrdá stěna,
Já narážím a nevím kudy jít,
Jak tu bolest z těla vypudit.

Cesta nekonečná přede mnou se vine,
Z kyanidu vůně lákavá se line,
Chci upadnout v zapomnění,
V bezbolestné věčné snění.

Se slzami na řasách,
Tápu a mám hrozný strach,
S jedním jménem na rtech,
Končí i poslední bolestný vzdech…
Autor Karmínka, 12.06.2008
Přečteno 259x
Tipy 6
Poslední tipující: Rolnička, lecrecia, Charibeja, sluníčko sedmitečné
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Opět smutná báseň. Jedna moje kamarádka tvrdí, že smutné básně se píší nejlépe. A je pravda že tobě ty smutné opravdu jdou a ten smutek z nich přímo křičí.

14.06.2008 21:04:00 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí