Milostná i pohřební

Milostná i pohřební

Anotace: ...

Jak tenká je zeď,
jež dělí nás tady s druhou stranou?
Je to jen polibek dívčiných úst,
jen lehký dotek jejích rtů…
Však někdy zní už dříve hranou.

Láska a Smrt jsou sestry,
jež se až za hrob nenávidí,
však paralelně se i milují…
Jedna druhé bere milence,
dokud je některá z nich zcela nepohltí,
dokud Smrt není láskou a Láska Smrtí.

A možná pak se pozná, zda člověk skutečně
miloval.
Ach ano, žel, teprve až pak…

Jak daleká je cesta k Tobě?
Snad nekonečná… dlážděná doufáním a bezmocí.
Jak daleká je cesta bez Tebe?
Vteřinu…

A kdo nepřizná Smrt při ztrátě naděje,
nemiloval.
Smrt, za kterou nikdo nemůže,
stejně jako za Lásku.
Byť je to ještě čest.
Autor Žiťa, 13.06.2008
Přečteno 264x
Tipy 6
Poslední tipující: Marfuša, Psavec, Ctěný pán, Pišák
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Všechno je jak má být a je to pěkné.

17.06.2008 15:45:00 | Marfuša

Myšlenka hluboká, ale ta forma za ní pokulhává.

13.06.2008 19:27:00 | Ctěný pán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí