Natura!

Natura!

Anotace: ...

Měli jsem řeky a stromy,
co dávaly vláhu a stín,
co byly živy stejně jako my,
a země měla úrodný klín,
neb
stará slovanská vesnice žila
jako stromy v lese souzněně,
v dobách zlatých jak žíla
života z pšenice v proměně
v chléb.

Kdy byla pole jen a jen orná
a největší síla v kopytech koní,
a oběť Perunovi nebyla vzdorná,
byla dána matičce Zemi, jen pro ni.
Natura!

A dnes jsem sami svými stíny,
a nic nemáme, jen, co pomíjí
a zkurvené jsou naše klíny
a hlas náš jako sykot zmijí.
Autor Žiťa, 17.06.2008
Přečteno 242x
Tipy 1
Poslední tipující: saddova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sice mi to sem tam drhne,ale velmi mne to zaujalo, uz jen styl , jak je to napsano...hmm..pekne

17.06.2008 18:31:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí