- Odcházím -

- Odcházím -

Pozorujíc třpytící se hladinu,
utápějíc v ní svou vinu,

odhodit jen tak do potoka,
nevinně a bez váhání,

doufala, že stopí svůj hřích,
v nepaměti přírody,

proto hodila prohřešky do vody,
znečišťujíc životní prostředí,

říčka se náhla změnila,
v červenou barvu se proměnila,

v rudou záři,
jenž obarvila okolí,

při pohledu na ni,
srdce nebolí,

změnila barvu,
změnila úsudek,

krvavou tváří vydala rozsudek,
stromy uvadly, kytky zčernaly,

oči všech se rozplakaly,
dívku hledaly,

pátrali po ní - do svítání,
co nenašli, umírání,

dívka, jenž takto stopila hřích,
rozhodla se navždy odejít,

nenašli naději, nenašli její oči krásné,
našli jen mrtvou duši, kterou vše ostatní hasne.
Autor padající do neznáma, 22.06.2008
Přečteno 314x
Tipy 6
Poslední tipující: zlomený a nanicovatý -__-, toužím.jít.dál, Nieve, Lenullinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Určitě neodcházej ... básnička mě oslovila ...

24.06.2008 21:17:00 | toužím.jít.dál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí