Světla už všechna zhasla

Světla už všechna zhasla

Anotace: Zajímají mě komentáře, tak prosím pište...

Světla už všechna zhasla

Světla už všechna zhasla
Jako když svícen sfoukl vánek
A všechna bílá prostěradla
Jsou nachystaná na náš spánek

Jen já tu sedím zcela sama
Hroznému tichu odevzdaná
Míle a míle jsou mezi náma

Barevné listí spadané
Na zemi – zlatým pískem protkané
Nad hlavou rudé moře červánků
Já sním a to i bez spánku

Vzpomínám –
Tenkrát daroval jsi mi růži
Cítím tvůj dotek stále na mé kůži
Náhle je ale všechno jiné

Kdo mohl tušit? - První políbení
S příchutí lásky vratké
Že ve mně najdeš zalíbení
A já zas city sladké

Něco mi stéká po tváři
To horké slzy moje?
Či kapky deště studené?
Mé oči do červena zbarvené
Má lásko shledáme se brzy

Pomalu zvedám se a odcházím
Vstříc bolestnému osudu
Tys tady ještě chtěl a mohl být
Však bez tebe tu nebudu

Temná je voda
A prázdná duše moje
Co teď už záleží
Že srdce mé je tvoje

Krajina pustá osamělá
Teď jak by zcela potemněla
Je Bůh či není?
Tohle už nebylo jen snění

Hladina uzavírá černočerný kruh
Poslední slova v odlesku teď tkví
Nad vodou lehce vznáší se můj duch
S nápisem Vstříc smrti – vstup…
Autor Mannon, 27.06.2008
Přečteno 338x
Tipy 11
Poslední tipující: Little.mikee, Bíša, Lady Carmila, sluníčko sedmitečné, WhiteSkull, igniss
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Slečnoo píšeš smutně...za to žádný chlap nestí nicméně jako dílko oceňuju...moc se ti povedlo(až na cliché které se ti tam občas povedla) ale to neřeš..to dělá asi každý 3 básník:-)(včetně mě):-)

30.06.2008 18:35:00 | Lady Carmila

I tvá básnička mě potěšila srdíčko, děkuji ti za to!

27.06.2008 13:05:00 | sluníčko sedmitečné

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí