Jemný úder

Jemný úder

Anotace: Báseň s pokusem o oxymorony...

Šla po cestě,
Šla ke hrobce.
Šla ke kamarádce,
Šla zjistit více.

Hlučný hřbitov,
Mramorová hrobka.
Tady je její kamarádka.
Zavalila jí slz sopka.

Šelestivého listí šum.... Šššš....
Šššš... šeptá oblakům, oblohám.
Šveholí na hřbitově mrtvolám.
Šelestivého listí šum.... Šššš....

Proč se jí to stalo?
Zemřela jako zbouchnutá panna.
Hlavou jí to vrtalo.
Její kluk byl ta něžná rána.

V temnotě úplňku,
Jemný úder učinil,
Dal najevo lhostejnou lásku,
Její smrt tak zapříčinil.

Šelestivého listí šum.... Šššš....
Šššš... šeptá oblakům, oblohám.
Šveholí na hřbitově mrtvolám.
Šelestivého listí šum.... Šššš...
Autor spermijona, 27.06.2008
Přečteno 246x
Tipy 2
Poslední tipující: 0-0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no nevím, nás ve škole učili, že oxymoron je spojení dvou navzájem se vylučujících slov, třeba zdravý nemocný, nebo šťastné manželství :o) atd... nějak jsem to tady nenašla,a obsah básně mne taky neoslovil...

28.06.2008 10:43:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí