Ledové slunce

Ledové slunce

Anotace: Slunce vyhaslo,už nikdy více,uhasla mu jeho svíce.Jeho svíce života,teď čeká nás jen temnota.

Střípky z nebezského království
sypou se z ledových střech,
proč nemůžeme projednou,
navěky uzamknout chladný dech?

Rudé růže okolo cest z prachu
uvadly a nikdy více,
údolí zahalil závoj strachu,
a uhasly života poslední svíce.

Samota nocí černých a zemřelých,
pokryté bílým závojem snů,
pohltí prach ulic kamenných,neměnných,
a rozvíří vzpomínky minulých dnů.

Do temné komory krade se chlad,
oči mrtvých soch směřují dolů.
Tvář se jim hroutí jak prastarý hrad,
jako tváře posvátných apoštolů.

Vzpomínky na život zamrzly na rtech,
je někde na světě nebezská brána?
v kameni vytesán je věčný plamen,
u něho umírá zvěčnělá vrána.

Rozbitá skleněná tabule okenní,
hledí na tebe prázdným pohledem.
temnota krajiny-už se nerozední,
slunce je pokryto navěky ledem.
Autor Eleonore, 28.06.2008
Přečteno 293x
Tipy 10
Poslední tipující: Madeline, Samara Morgan, 0-0, Mraveneček, waterlily, Elissbeth
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, jo, jenom trochu NADĚ-je do toho umírání..mi tam chybí.

28.06.2008 08:09:00 | waterlily

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí