Nepokoj na prahu poznání čiré noci

Nepokoj na prahu poznání čiré noci

Anotace: noc moc a ráno naštěstí málo

ráno na mě kulí oči
výsměšně projídá mou nemoc
topím se v mracích hněvu
jako ve strouze zlostí shnilé
člověk se měnící
jen pouhým úsměvem
člověk se nepropíjející
nad vlastním já
se potápí pomalu
ale jistě
já…

tváře mají nepostřehnutelný
obsah bolestí a radostí
prožitých minulostí
ve spánku se probírají
vrací tam svou nečestnost
snad proto aby
historie opakovat se mohla…

prostírá na mě
ty nejapné oči míru
jako studánky
v tiché mělčině
kéž by byli ranou zbité
kéž snad láskou ztemnělé
rudé jako oceány
když slunce v touze rozbřesknout
srazí rukou všechny plány
aby se zlaté slunce
pro slunce rudé
smělo zase nadechnout..
Autor DIDADA, 08.07.2008
Přečteno 255x
Tipy 2
Poslední tipující: jaňa, Bláznivá Markéta
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta je dost deprimující.. ale povedená

08.07.2008 20:49:00 | jaňa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí