Malá dušička

Malá dušička

Anotace: ...

Bloudí duše pouští,
kam asi míří dál?
Snad jí Bůh odpouští,
to vše, co táhlo ji opodál.

Hříchy očištěny jsou,
voda je lehce smyla,
jen smutek sebou nesou,
kéž bych je s rosou slila.

Ach bojím, bojím se rána,
že tělo své naleznu mrtvé,
uslyším zvuk – jak krákorá vrána,
a zjistím, že to tělo je Tvé.

Mrtvý jsi Ty, příteli můj,
navždy Tě v sdrci svém uchovám,
milovala jsem život svůj,
ale nyní své tělo ubodám.

Bez Tebe...je mi tu smutno...
Autor kamich, 03.08.2008
Přečteno 314x
Tipy 3
Poslední tipující: Mraveneček, Actafool
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

báseň má hodně v sobě...je z toho poznat,co cítíš a jak ti muselo být, když jsi to psala...moc krásné...

17.08.2008 01:15:00 | Barule

hezká

05.08.2008 12:21:00 | Mraveneček

krásně napsaná..ten smutek tvá slova vyzařují..

03.08.2008 17:49:00 | Actafool

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí