Padlí andělé...

Padlí andělé...

Anotace: ...moji andělé...

Za uplakané okno
andělé slétli,
upadli do tmy
a zpátky nemohou.

Po křídlech zbyly jen jizvy,
tváře zbrocené od slz,
světlo se vytrácí
a vím, že za chvíli
zmizí už docela.

Svět temnotě propadl,
bez andělů strážných
zmatek zavládl
a dobrý skutek
změnil se v hřích.

Cítím jejich zlomená srdce
a ničí mne to
společně s nimi,
bolí a spaluje,
tak kdy už to skončí?!

Ven vyběhnout,
necítit už vůbec nic,
moci je obejmout
a odejít s nimi
konečně pryč...

Jenže nemůžu se pohnout
a nemůžu plakat,
ani se ohlédnout
a nic nevnímat.

Dlaně marně k nim vzpínám,
oni mne nevidí,
tiše je proklínám,
oni mě neslyší.

Marně je volám
a marně křičím,
odcházejí k černým branám
vedeni Ničím.

Uprostřed Pekla,
ve kterém se ocitli,
jejich naděje utekla,
přebil ji žal.
Uprostřed Pekla
najednou procitli,
jak růže co odkvetla,
avšak trny žijí dál.
Odcházejí a má duše jde s nimi.
Usínám a padám dolů,
stále dolů...
Opouštějí mne mé splíny
i rozbouřené vlny bolu.

Za bílé ruce je chytám,
už se neohlížím,
do Nicoty spěchám
a radši se neohlížím.
Autor Adie.80, 09.08.2008
Přečteno 366x
Tipy 4
Poslední tipující: Denael, Petbab
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

*Spokojenost a Jistota (jsem chtěla napsat ;) )

17.02.2009 02:00:00 | Denael

Ne, vždy andělé opouští, i když už není naděje. Však těžko se jim odpouští, když tolik bolí, co se děje... Nicota a Prázdnota, slova a přece věci tolik hmatatelné... Stějně jako Spokojenost a Prázdnota... Ale někdy člověk musí věřit a čekat až příliš dlouho, nebo nemusí - vždy je na výběr - můžeme i propadat Zoufalství...
Krásně jsi to napsala ;)...

17.02.2009 01:59:00 | Denael

ach jak rozumím

13.08.2008 13:26:00 | Petbab

Kromě toho závěru je to fantastické... Vážně se mi to hrozně líbí.. tleskám :)

09.08.2008 15:04:00 | In My Happy Darkness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí