Labutí stest

Labutí stest

Anotace: Se zlomeným křídlem se špatně létá...

Jako malé šedé mládě nalezena,
bez levého křídla k lidem odnesena.
Vyrůstala v krasavici bílou,
v lidskou atrakci milou.

Jako dospělá po něčem víc toužím,
a snad proto se neustále soužím.
Pěji po večerech píseň smutnou,
čekám, kdy mi krček utnou.

Chybí mi svoboda, křídel volnost,
znám jen klec a svornost.
Tak otevřete ty dveře, já chci ven,
nevydržím tu déle než jeden den.

Čistý vzduch, řeka studená,
hnízda, kde končí slepá ramena.
Labutě a jiné ptáky poznávat,
šťastně úsměvy rozdávat.

A tak pěji a přemýšlím
nad tím mým neštěstím.
Chci jen roztáhnout křídla a letět…
Autor Wyrda, 26.08.2008
Přečteno 303x
Tipy 6
Poslední tipující: Flow Calipso, okapovaroura, danaska, WAYWARD, Jahodová kopretina
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Chápu pocity toho ptáčka. Žít v kleci není příjemné. Hezká básnička.

26.08.2008 11:57:00 | danaska

...výpověď pěkná,od srdce

26.08.2008 06:46:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí