Plačlivé náreky...

Plačlivé náreky...

Anotace: ...

túlam sa dňou i nocou,
v ruke lampáš čo nesvieti,
často kladená otázka kto som,
a znejúci plač kdesi v povetrí.

krok strieda krok a tma tmu,
ozývajúca sa hádka z dverí prastarých,
nie,nevôjdem,bojím sa vkročiť dnu,
ostávam stáť,napínam biele zástavy.

vezmem kameň a do dreva vykresám,
tie slová,ktoré majú hodnotu malú,
možno ten kto čítať bude to,zaplesá,
a možno v hneve,ztne tú námahu:

plačlivé oko,tíšiace sa náreky,
spolu tvoria harmoniu múz,
ten,čo smial sa,bedlí už naveky,
a ten čo bedlil,zbavený je sĺz.
Autor maliska, 27.08.2008
Přečteno 312x
Tipy 13
Poslední tipující: Ria, Bíša, gentoo, Holis, Psavec, Churry, radexk, Simísek, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to já bych dal za báseň ST + ST za slovenštinu...což bohužel nejde:-)

27.08.2008 21:22:00 | gentoo

Líbí se mi,

27.08.2008 19:09:00 | Psavec

...tip za báseň+tip za slovenštinu = ST

27.08.2008 13:27:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí