Noční chodec

Noční chodec

Anotace: Nedávno jsem se procházela v noci kolem řeky a nechala své myšlenky volně plynout... Toto z toho vzešlo...

Voda se valí dál a dál,
v dáli zní divokých koní cval.
Žlutý pán v hladině se vzhlíží,
občas mu hvězda cestu zkříží.

Se sluncem kouzlo noci opadá,
je to fakt či ňáká záhada,
že se den střídá s nocí,
že mám ten zvláštní tísnivý pocit,
okolo sebe stavím zeď,
včera bylo včera, teď je teď.

Kdo ví, kam se zas zítra poženem,
ty, kdo jsi bez viny,hoď kamenem
po dívce, která je slepá,
po dívce, co pokoj ti nedá,
po té, co máš tak rád
a kvůli níž nemůžeš spát.

Bezradně koukám na měsíc,
pomalu svítá
víc už nic...
Autor Ťunťa, 31.08.2008
Přečteno 413x
Tipy 5
Poslední tipující: Patrik Mališ, Metcheque, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super básnička...díkas,potěšila:o))

09.05.2010 16:36:00 | Patrik Mališ

Je to zajímavé a taky pěkné,líbí se mi...

31.08.2008 10:51:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí