Temné vody

Temné vody

Anotace: Moje pochmurné myšlenky...

Ty vody v jezeře tak hluboké jsou a temné,
že člověk na jejich dno nedohlédne.
U břehu neroste žádné kvítí
a slunce na dno neprosvítí.

Ty vody jistě chladné jsou jako kusy ledu
a nejistě se dotýkají písečného břehu.
Snad ani ryby v tom jezeře neplavou
a černá mračna nad ním plují dálavou.

Ty vody v jezeře jsou stále černé,
jako v noci tak i ve dne.
Ty vody smutek v sobě tají,
možná že i smrt ukrývají.

Jen vítr občas zčeří klidné hladiny,
po kterých sem tam přeběhnou zvláštní stíny.
To jezero velmi opuštěné a mrtvé se zdá
a každý živý tvor se tomu místu vyhýbá...
Autor Charibeja, 23.09.2008
Přečteno 399x
Tipy 11
Poslední tipující: WAYWARD, Ještě dítě, mauvais-ange, Puck, Karmínka, Bloodmoon, lecrecia, fuu, sondulacek
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...je to působivé

29.12.2008 20:42:00 | WAYWARD

Svým psaním se dostáváš pod kůži ostatních :) jen tak dál!

28.09.2008 11:31:00 | Puck

Tohle je moc nádherná báseň, ba přímo skýtá dokonalost. Oduševnělost myšlenek, nevím, jak to popsat, ohromně mě dostala.

25.09.2008 14:14:00 | Karmínka

..Píšeš mi z duše...taky se tak cítím

23.09.2008 07:55:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí