Za doby okupace

Za doby okupace

Anotace: ...

po třídě Garriqua Masaryka
od bran města až na vrchol hradu
přijíždí cizí politika
vpíchnout do zad státu další zradu

tanky burácí, občané jsou na ráně
vojáci pyšně nesou své kulomety
a ty se paradoxně mydlíš pěnou ve vaně
a z okna sleduješ hvězdy a komety

dvě deci vína, teplá sprcha po ránu
a z okna pozeráš jak střílí do lidu
po obědě siesta na sametovém otomanu
zatímco ostatní páchají suicidiu

prapory vlají zpola shořelé
oči krvavé plné střepů a slz
a ty usínáš v poklidu postelé své
kde nacházíš sny přes něž není vidět skrz
Autor Muta cum liquida, 02.10.2008
Přečteno 344x
Tipy 6
Poslední tipující: teranosaur, Caracol, Cristinne, Zahir
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc bolavá, bohužel pravdivá...

04.10.2008 18:55:00 | Caracol

Človeče, z tvých děl by se měla stát povinná četba. A nejen ve školách, pro všechny...

03.10.2008 17:31:00 | Cristinne

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí