Řekněte jim, že žila

Řekněte jim, že žila

Anotace: -

V oku ji pálila dlouhá černá řasa, špinavým prstem třela bílá víčka, už dávno z ní zmizela její mladá krása, už dávno zmizela láska ze srdíčka. Šednoucí prameny jako říční voda, stékaly na ramena stárnoucí ženy a žádná slza neukápla, nebylo ji škoda, že dny jejího života už byly dávno sečteny. Seděla v domě, v pokoji s černými stěnami, žila nejspíš skromně, zapomenuta dcerami. Police zdobil prach a v oknech záclony, co kdysi tam byly, nahrazovaly pavučiny. Smutné oči upřeny do černého krbu, který dávno zapomněl na ohně svit, a hromádku černého popela už vítr stačil rozprášit. Prokřehlé ruce, jako starý kartón papíru, bezmocné, suché, i ony již stratily životní víru. A bosé nohy třásoucí se zimou, na dřevěné podlaze, již brzy, brzy zahynou. A nikdo, nikdo jí ruku nepodá, nikdo ji nemůže. Sama v prázdném domě za studené noci, prochladne jí tělo, vybledne kůže, nesmějící se tváři již není pomoci. A odejde sama a nikdo přitom nebude, a kromě toho domu, nevzpomene si na ní nikdo nikde.
Autor SWEET13, 10.10.2008
Přečteno 289x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, Oťas, SZN, Caracol
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:( smutne,skoro som citila slzu pod ciernou riasou
podla mna je to zaradene dobre,citila som ten rym

21.12.2008 21:40:00 | Terulienka

smuténková, až bolavá :-( chjo.. a jinak máš pravdu, spíš bych to dala do povídek...

11.10.2008 06:35:00 | Caracol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí