Slzy jeseně

Slzy jeseně

Anotace: ...

Zem se pokryla mahagonem
a nebo zšedlo ocelí,
hrana zakřičela zvonem
a kapky deště probděly.

Bytí začlo se vléci
jako smůla ze stromu
a jako vrána v kleci
připadl jsem si v mém domu.

Vyšel jsem do mlh,
na duši dusivých,
jako by někdo svrh
nebe do představ mých.

Smuteční průvod
se smutkem vznešeným,
slzám dal důvod
změnit se v led a dým…

Mrazí!
Den trvá tmou bílou.
Mrtví vrazi
v zástupu k hrobu jdou.

Kdo jsou ti vrahové?
Sám, sám to v duši víš.
My, lidé, bytosti bláhové.
Myslíš si, že se uživíš

jak cizopasník na druhých?
Zaživa mrtví k smrti jdem.
Ve smrti živí, žal a líh,
nevědomky hrob si vykopem.
Autor Žiťa, 24.10.2008
Přečteno 351x
Tipy 1
Poslední tipující: Poetický Ďábel
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezký hezký hezký...povedlo...:) jen tak dál...

25.10.2008 13:44:00 | March

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí