Osamělá dívka

Osamělá dívka

Anotace: ......

Temnou ulicí šla dívka osamělá,
bylo jí chladno, však zahřát se neuměla.
Promrzlá byla a celá se třásla,
naděje na přežití pomalu hasla.
Přesto se nevzdala, hledala dál,
doufala, že najde se někdo, kdo by o ni stál.
Pod vřelým úsměvem ledy by tály,
však dát i tak málo, se lidé báli.
Neznámí, i ti, co ji dobře znali,
kolem jen prošli, vůbec se nezastavovali.
Ze svého srdce ji všichni vyhostili
a do svých domů ji také nepustili.
Chtěla jít dál, ale ztrácela síly,
dávno už poznala, že nedojde k cíli.
Nohy ji zradily, nikdo jí nepomůže
na zemi leží a už se jen modlit může.

Snad někdo ji najde dřív, než vydechne napodledy.
Snad věnuje ji ten úsměv, co rozpustí všechny ledy.
Autor kleopatra.sedma, 25.10.2008
Přečteno 382x
Tipy 7
Poslední tipující: tato22, Vlk v rouše, Caracol, Mbonita, jaňa, Květka Š.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

snad... ten závěr se mi líbí

26.10.2008 15:47:00 | Caracol

moc pekna basnicka a myslim ze k ni sedi tahle pisnicka ... http://www.youtube.com/watch?v=I9ZNrudxupI&feature=related

26.10.2008 10:03:00 | strašidýlko-střapatý

osamění život někdy
v peklo mění.
ale je i naděje,
že srdce tvé
někdo v dlaních
zahřeje.

25.10.2008 19:09:00 | Mbonita

Ta je hrozně hezká, smutná, ale fakt pěkná, asi tvoje nejhezčí.

25.10.2008 19:02:00 | jaňa

Snad nebude osamělá moc dlouho...

25.10.2008 16:39:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí