Dívka bledá

Dívka bledá

Anotace: kráčí mezi lidmi sama

Dívka bledá po ulici kráčela,
její úsměv smůla zmáčela.
Nikdo jí neviděl do tváře,
doprovázela ji temná záře.

Kolem ní jen otázky
a nesmyslné obrázky.
Tmavé oči plné zklamání,
její pohled hrůzu nahání.

Ona lítávala v oblacích
a utápěla se v zázracích.

Teď už jen doufat smí,
když v dálce se hřmí.
Teď už jen ptát se může,
proč zchladla její kůže,
proč se ztrácí sama sobě.
Však naději má v jednom slově.

Ve slově, co víru jí vrací,
realita se v něm ztrácí.
Ve slově, co při životě ji drží,
když jen nad její hlavou prší.

Jen jednou jsem ji zahlédla,
do mých očí pohlédla.
O té doby divný pocit mám,
že svět tak málo znám.

Jen na chvíli střetly se naše zraky,
než zmizela mezi mraky.
Dav lidí ji pohltil,
její touhy utopil.
Autor Barbara Smílová, 06.09.2005
Přečteno 379x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Moc nádherná...Občas mi někdo říká že takhle působím na lidi já, proto jsem se už naučila se ustavičně přetvařovat...

29.11.2005 20:19:00 | Elenril

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí