Myšlenek řeka...

Myšlenek řeka...

Anotace: čas plyne jako ona...

Tichá je řeka pod peřejí
broukavou píseň sobě zpívá
chomáčky bílé pěny září
hladina temná sílu skrývá.

Tichá je řeka pode jezem
strnadi hnízda opustili
jen štika líná na mělčině
sluncem si krátí dlouhou chvíli.

Myšlenky plynou jak ta řeka
brouzdají mezi vzpomínkami
kdy peřej času svoji silou
vnesla je mezi proudy hrany.

Do bystřin nikdy nevrátí se
skrz deltu řeku v moře stanou
podzimní slunce pohladí je
když otočí se za nirvánou.

Tichá je řeka pod peřejí
ač jezy hlučné líbávaje
teď už jen v moři lodním kýlům
ke spánku vlnou píseň hraje.
Autor Buližník, 09.11.2008
Přečteno 381x
Tipy 18
Poslední tipující: Nút, Tacca, Holis, Bíša, Mbonita, střelkyně1, labuť, janewe, Zamilovaná do nezamilované doby, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak by si jí
měl člověk vážit viď
ale ona je..
nemizí jen tak
dokud ji nezabiješ
a i to
nejde nijak lehce
není papírový drak

pamp.

15.11.2008 10:48:00 | Nút

Jen láska umí křesat zpěv i z ran
a zaliti je pryskyřicí slz

10.11.2008 10:58:00 | Vivi.~2

co řeka..přímo myšlenkový vodopád
na mě pad(l):-)

09.11.2008 17:37:00 | Mbonita

Pěkná moc,chvílemi mne pohltila-jako kdyby jsem tam byla.:o))

09.11.2008 16:03:00 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí