Nepoznáno ....

Nepoznáno ....

Anotace: Snad válka , snad láska , snad nic .. první pokus sem něco dát :-) tak uvidim ....

Já ležím tam vpředu , kde kulky lítaj první,
už ani nevim čím sem si to zasloužil ,
vždycky sem chtěl jen ležet s ní ,
s tou dívkou , tajemnou bych žil ,

táhne se měsíc , rok , pršelo ,
v blátě jenom vzpomínám a sním ,
o lásce k ní , tajně se mi doneslo ,
že ona , ona odešla prý s ním ,

opět sem ležel , pod keřem růžovým ,
když dopadl granát ,ztratil sem vědomí ,
viděl jsem ji , jeho , nemůžu nic , vím ,
přeju si jeho smrt ,ach to moje svědomí ,

libám ji na studené rty ,víc a víc ,
nakonec ji zabalím do deky ,
je krásny sluný den a už nic ,
ona mizí jako černý prach smrtky ,

láska začala ,teprve pro mě ,
a už brečím , cejtím chlad od srdce ,
sem totiž sám ve vlastním hrobě ,
k tobě mám daleko jak k sobě ,hořce

nese se poslední den , smrti stůj , kážeš a velíš vytrvej ,již jen růže nosí stále tam ... ona ta navždy opuštěná dívka ...
Autor Polik, 16.11.2008
Přečteno 240x
Tipy 5
Poslední tipující: padající do neznáma, NikitaNikaT., Jin
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na Liter.cz

Báseň se mi líbí, má hodně do sebe, pro mne aj dosti myšlenková. ST! za obsah.

16.11.2008 21:52:00 | NikitaNikaT.

...mihly se kolem mne kule
uprostřed boje....
pzději jsem zjistil
..že byly moje..

16.11.2008 11:31:00 | Mario de Janiero

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí