Noční slepota

Noční slepota

Anotace: Ve dne slepí. A v noci ještě více.

Zlatý plakající bard se dnes s přítelem zas nesblíží.
Zurčení vody nese se mezi svistem nočního větru.
Hlemýžď umírá od domova vzdálen na několik metrů.
Ponurá luna v úplňku se v zelené říčce shlíží.

Sova se smaragdově žene za svou kořistí;
její vliv v šeptajícím stromoví prudce slábne.
Listí jak zasazené semeno unaveně vadne.
Černý mihotavý stín jezírko od mrtvých vod čistí.

Matky do kolébek s úsměvem noří mrtvé ratolesti,
jiné v snách lenoší v hladomornách zchvácené snětí.
Mdlý stromek, jenž nad ránem ztrouchniví, nese choré listí.

Pták, jemuž oči zpráchnivěly, nad temným lesem letí.
Páry se veselí, v hrudi jim horké srdce ztlívá.
Dům rozpadá se v prach. Noc rudě v stínech vrb se stmívá.
Autor Tomáš Marný, 16.11.2008
Přečteno 451x
Tipy 4
Poslední tipující: slečna.závist, ziriant, grohy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí