Píseň o špitále

Píseň o špitále

Anotace: Text, nad kterým je nutno se trochu zamyslet.

Žil jsem z otcem, také s matkou
na Arbatu spoustu let,
ale teď ze sádrou hladkou
z nemocnice vnímám svět

Co je sláva proti Klávě
- to sestra a naděje.
Zemřel soused zprava právě,
ten zleva živ ještě je.

Jednou mi jak v poblouznění
soused sdělil vesele:
Jedna noha tvá tu není,
ty nevstaneš z postele.

Že víc nevstanu z kavalce?
Snad jen hloupě žertoval.
Odřízli jsme pouze palce,
-tak mi doktor sděloval

Jenže soused plný smíchu,
nalevo k mé poloze,
i když v noci blouznil v tichu
stále mluvil o noze.

Posmíval se mému strachu:
Z dívek budeš zklamaný.
Řek: Pohleď na sebe brachu
Prohlédni se ze strany.

Kdybych nebyl poraněný,
slez bych dolů úprkem,
byť nemělo by to ceny,
překous bych jej pod krkem

Poprosil jsem: Sestro Klavo,
pojďte mi říct co mi je.
Řekl by mi soused vpravo
pravdu, však už nežije.
Autor Mr.George, 14.09.2005
Přečteno 318x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je deprimující ležet v nemocnici,
bohužel občas,musíme tam všici.

15.09.2005 08:48:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí