Kam svět letí

Kam svět letí

Anotace: Kruh nemá počátek, a přece se neustále vracíme.

Sbírka: Vzdušná

Kruh nemá počátek
a ze dvou hemisfér
pravdu má třetí.
Odrazy z zlatých zrcátek
nejsou fér,
i když jsou naše děti.

Kam svět letí
já nedoletím.
Kam svět pádí?
Já mu v tom vadím.

Čtyři rohy talíře
a z vidličky a nože
vybírám lžíci.
Je to trochu k nevíře,
že ptám se cože,
když chci něco říci.

Kam svět letí,
já nedoletím.
Kam svět pádí,
když jí jsem tady.

Trojhranná slova
a sedm bláznů
na ulici.
Zas a znova
s básněmi váznu
a přitom mám co říci.

Kam svět letí,
já nedoletím.
Kam svět pádí,
že mu v tom vadím?
Autor voedor, 22.11.2008
Přečteno 359x
Tipy 3
Poslední tipující: somewhere, kikis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kam svět letí? Kam doletí on nedoletíš ty. Avšak v okamžik kdy si nasadíš křídla, ani svět se svým tryskoletem nedohoní Tebe.

Velice jednoduše řešeno...je nádherná,s nádhernou pointou.

22.11.2008 20:07:00 | kikis

vadi mi tam to opakovani slok..

22.11.2008 19:22:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí