Přistál na dlani

Přistál na dlani

Anotace: ...motýl, a už nevzlétl...

Byl veselý
miloval život -
a ten třpyt křídel motýlích

včera
ještě včera se smál
vyprávěl vtipy
a legrační historky
jak pozoroval je do večera

babí očko
otakárek fenyklový
byli krásní - hráli barvami ale ten duhový
to vy nedokážete vyjádřit slovy

ale ON to dokázal
proto je sledoval
dlouho do večrera
a u toho se smál
a byl šťastný

ještě včera...
...ale dnes?

zármutek radost vystřídal
ztratil se lesk motýlích křídel

nikdo nehledal
nikdo nenašel
nikdo nepomohl
byl sám

strach mu projel celým tělem
zmizelo mu štěstí
zmizelo i s úsměvem
zmizela spona
už je nic nepojí
zmizela ONA
ať žije v pokoji...

on přišel, zase večer
a chtěl spatřit zase třpyt jejích tváří
nerozloučila se
neřekla sbohem
už nebyla...

černý průvod,
slza povinosti někde dopadla
a ve středu toho falše
ona leží, jeho motýl, jeho život...
jeho sněhurka?
Políbí jí, třeba se probudí
její srdce ho nezradí
slíbila to...

pláče....
ale nesmí - slíbil jí to

ale ona to taky nedodržela
už není, nerozloučila se
motýlí už nelétají...
usnuli...
Autor Kwítko, 28.11.2008
Přečteno 293x
Tipy 3
Poslední tipující: Zweiblumen, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... opravdu krásné - povedla se a moc se líbí

29.11.2008 18:51:00 | Zweiblumen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí