Báseň

Báseň

Anotace: ...

Cítím se jako prázdný papír,
jenž na báseň čeká,
pro níž se snad už tisíc let trápí,
jež je jeho Mekka,
však neví jak jí dosáhnout.

Snad i báseň chce být napsána,
jen neví, jak začít.
Snad zasáhla ji nějaká rána,
tak se začla mračit
a teď se nechce z místa hnout.

Však papír již leží na stole,
kdo chce, si tam čmárá.
Vedle, jako symbol, pistole
a vzduch jako pára
dusí a nelze vyjít z pout.

A tak mrazí to prázdno mezi
papírem a básní.
Zemřely múzy? Kde vězí?
Zavři oči. Zhasni.
Zhasni a nech báseň na papír vplout.
Autor Žiťa, 28.11.2008
Přečteno 361x
Tipy 2
Poslední tipující: fuu, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí