Čtenář mraků

Čtenář mraků

Anotace: ...

Sbírka: Odlesky

Ve vzdálené zemi,
možná to byl Tibet,
hleděl do vln mraků
básník, a chtěl se stydět.
Ze štočků němé kůže,
ze svitků pergamenu,
pořád si opakoval
já nezapomenu.

Až zapomněl.
Co vlastně neviděl.

V dálavě lidských srdcí,
začal se šťourat perem,
a teď chtěl všechno spálit,
být si svým vlastním Nerem.
Ze štočků němé kůže,
vzpomněl si na kouř ohně,
na její krátký úsměv,
co snad znamenal hodně.

Až zapomněl.
Radši by se neviděl.

Na břehu smutné říčky,
zárodku veletoku,
vzpomněl si na své básně,
na její jiskry v oku.
Možná, že měl být jiný,
možná měl zpívat tiše,
netoužit stavět věže,
a nesmrtelné říše.

Ve vzdálené zemi,
možná to byl Tibet,
hleděl do vln mraků
básník, a chtěl se stydět.
Ze štočků němé kůže,
ze svitků pergamenu,
pořád si opakoval
já nezapomenu.

Až zapomněl.
Autor voedor, 01.12.2008
Přečteno 332x
Tipy 18
Poslední tipující: Belmon, Holis, strašidýlko-střapatý, Bíša, Psavec, Montynka, Kristine Clary-Aldringen, labuť, Mbonita, enigman, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrá, líbí.

01.12.2008 21:18:00 | Psavec

Neco, nebo nekoho mi to pripomina, jen si porad nemuzu vzpomenkou koho/co... zajimavy pocit a obrazek v mysli mi zustal

01.12.2008 19:24:00 | Montynka

Jestli se mi ta předchozí jen líbíla, tak tahle je super! ST!

01.12.2008 18:22:00 | labuť

líbí velmi...

01.12.2008 17:52:00 | Mbonita

na některé prožitky se nezapomíná...

01.12.2008 17:42:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí