Nerovnice

Nerovnice

Anotace: když jde malý matematik spát

Je to taková nerovnice,
ze dne na den těžší,
kde je únosná hranice,
jak se tohle řeší?

Na jedné straně čas a trápení,
jedno druhé násobí,
je větší než naděje plus snění,
strany se dávno nerovnají.

Kdybych však odečetl snění,
snad vyhl bych se trápení,
pak čas by větší vyšel,
než k naději bych došel.

Proto bych ji nikdy nenašel...

A co kdybych se svého času zbavil?
pak nic by bylo větší,
než naděje plus co jsem snil.
Tohle řešení není o moc lepší.

Tak píšu závěr,
rovnice se nedá řešit,
snad jen naivní záměr,
o lásku ji rozšířit.

Ale ta může přejít na obě strany.
Autor zlomený a nanicovatý -__-, 09.12.2008
Přečteno 316x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, *whatsoever*, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ač smutná, přec moc zajímavá...*:)

08.05.2011 15:43:00 | PIPSQUEAK

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí