Měsíc slzy smývá

Měsíc slzy smývá

Anotace: záleží, jak se kdo na to dívá

Za sklem křištálů se pomalu stmívá,
za tím sklem i měsíc slzy mívá,
jsme spolu, jen on a já,
každý ráno nás něco svírá.

A bolí to, tak moc bolí, ty sny,
které navždy zůstanou nenaplněny.

Tak on každý den odchází,
tak moc mu tma schází.
Tak jako mně.

V cizím městě krásy hledám,
toku řeky se žádná nevyrovná,
v dlaních hřejivý sníh mám,
jeho chlad je věc příjemná.

A sleduji, jak v ochromení,
strom zasněžený,
je snad dokonalosti znamení?
I když tak obyčejný...

A tak ačkoliv tolik krásy vídám,
nemám pocity klidné,
ve svých představách padám,
do řeky chladné.

V představách a snech svých,
zkaženým životem oplývám,
v krocích nadobro odevzdaných,
smířenou náladu mívám.

Že jsem sám,
že umírám.

Tak i měsíc dnes,
vstal do nebes.
Bez hvězd.
Autor zlomený a nanicovatý -__-, 13.12.2008
Přečteno 349x
Tipy 13
Poslední tipující: PIPSQUEAK, strašidýlko-střapatý, Hedvika, labuť, *whatsoever*, Mbonita, Nút
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Působivá, ač posmutnělá...*:)

08.05.2011 15:49:00 | PIPSQUEAK

Brrr studí jako sníh za košilí...
ale i ten se rozpustí ..pak zahřeje..

13.12.2008 17:37:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí