Žebračka

Žebračka

Anotace: I na takové lidi bychom měli o Vánocích pamatovat...

Šla ulicí
a třásla se zimou,
pod čepicí
myšlenky nezahynou.

Šla ulicí
a v oknech všech domů
světýlka třpytící,
od vánočních stromů.

Šla ulicí
a slyšela koledy hrát,
na mši si věřící
přišli dnes zazpívat.

Šla ulicí
a slyšela dětský smích,
ledový vzduch
zastudil na plicích.

Šla ulicí
a hledala na obloze
Santu Clause
v kouzelném voze.

Šla ulicí
v srdíčku naději,
šla ulicí
plnou závějí.

Šla ulicí žebračka malá
a žebrala u lidí po stovce
i přesto všechno nepřestala
ctít a mít ráda Vánoce.
Autor Flamy, 24.12.2008
Přečteno 273x
Tipy 12
Poslední tipující: Churry, Veru, NikitaNikaT., Mannon, Jana M., Dračičák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky za ní-

28.12.2008 10:19:00 | Veru

kdyby zavítala k nám nebude večeře pouhý klam.....vždy máme nychystané pro potulné osůbky dva talíře navíc:)

24.12.2008 22:06:00 | Without Love

Asi nejenom na vánoce.

24.12.2008 12:48:00 | Dračičák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí