Bufeťák

Bufeťák

Anotace: Před dvaceti lety, bych ho asi nepotkal, ale časy se mění !

Z duše máš roztrhlou botu,
zbývá ti už jen pár let,
sleduješ přes díru v plotu,
jak v kině dávaj Scarlett.

Tvé oko zšedlé od smogu
je plné slz a smutku,
máš hlad že bys sněd dogu
a nebo pudla vskutku.

Nejhorší je že tě nikdo nechce znát
-to z toho roztrhlého flanelu!
Vidím tě jak sedáš častokrát
před naším domem na panelu.

Z vousů bys moh ušít ručník
a nebo aspoň rohožku.
Cítíš jak bolí tě žlučník,
to máš z těch slaných pyrožků.

Bolí tě hlava i játra,
líce máš mrazem rudé,
cítíš jak tvé tělo chátrá
a líp ti už nebude!

Nejhorší je že tě nikdo nechce znát
-to z toho roztrhlého flanelu!
Vidím tě jak sedáš častokrát
před naším domem na panelu.

Žabráš, sám nemáš ani pěťák.
Jde to od desíti k pěti.
Hele, hele, tam to je bufeťák!
křičívaj na tě děti.

Jednoho dne až začne svítat
naposled žalem pípneš.
Slunce naposled tě přijde vítat,
ty už jen v parku chcípneš.

Nejhorší je že tě nikdo nechce znát
-to z toho roztrhlého flanelu!
Vidím tě jak sedáš častokrát
před naším domem na panelu.
Autor Antiseifert, 25.09.2005
Přečteno 399x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je vlastně folkový šanson. Možná by to někdo dobře zhudebnil. Obyčené podané neobyčejným.

26.09.2005 22:16:00 | Hary_nš

Hmm, dobře píslé. Pravdivé a smutné... Koukni na mého Žebráka (jedna z mých prvních na literu)

25.09.2005 22:01:00 | Manik

Takovejch je na světě víc než dost, a nejhorší je, že to co píšeš je naprostá pravda.

25.09.2005 14:39:00 | Lolitka

Jsou i tací a není jich málo.Hezký.

25.09.2005 11:57:00 | takova

Připadá mi to docela dojemný. Ale i tvrdý.

25.09.2005 10:57:00 | nadinka1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí