Dott - Baletka

Dott - Baletka

Anotace: Natahuje paži….. A zaujmout se snaží… Tichá melodie....

Prší…
A za oknem, u známého Anaretu,
Hoří krb, a teplo sálá z křesel.

Prší…
A za oknem, na vnitřním parapetu
Tančí malá baletka na klíček.

Je tam tak sama, přesto se usmívá
A tančí…

Sice se otáčí jen na dvě strany,
Ale i to stačí…

Nevelká baletka, s ohromným snem
Tančí…. Na piškotku jediném…

Růžové volánky, houpají se ze stranu na stranu,
Vždy když baletka změní směr…

Tančí v noci, večer, i časně po ránu
Sen její, aby směla někdy vstoupit
do záře reflektorů, kamer…

Prší…
A za oknem se na dřevěné šperkovnici,
Točí malá baletka na jedné noze.

Prší…
A oknem na ulici,
Hledí, jak lidé se kolem s deštníky míhají,
Jen aby byli doma… v teple…
A ničehož nic, si nevšímají
A baletky také ne…..

A co ona by dala za jediný pohled…

Na dřevěné šperkovnici
Tančí baletka s rukama do výše,
A z přístrojku pod ní, line se měkká melodie

Stále, dívajíc na ulici,
Naproti k obchodu, s medvídky z plyše
Dívá se k hračkářství…. Že by nostalgie ?
Natahuje paži…..
A zaujmout se snaží…
Autor Dott, 04.01.2009
Přečteno 350x
Tipy 14
Poslední tipující: kikis, Holis, Barka99, zlomený a nanicovatý -__-, Mbonita, Flamy, Kristine Clary-Aldringen, WAYWARD, enigman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vskutku zajímavá

21.03.2009 16:21:00 | kikis

Děkuju moc..... kdyby jste ještě slyšeli tu hudbu při které jsem to skládala...

04.01.2009 20:21:00 | Dott

...za strojkovou baletku tip

04.01.2009 00:43:00 | WAYWARD

to není vůbec špatné...

04.01.2009 00:42:00 | Kristine Clary-Aldringen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí