V osamění

V osamění

Anotace: příjemné osamění

V osamění
dobře je mi.

jsem v proudu řeky opuštěný kámen
motlitba beze slov, tiché "ámen"
jsem opuštěná tečka na konci věty
vydýchaná vůně i nerozkvetlé květy.

V osamění,dobře je mi
spím a nechci probuzení.

Jsem kosa ostrá v lučním kvítí
v tiché noci vlčí vytí
jsem u cesty pusté vykotlaný strom
i oslnivý blesk, co nechybí mu hrom.

V osamění, dobře je mi
spím a nechci probuzení
samota, má milá
přede vlákna tklivá.

Jsem na nebeské báni poblouzněný pták
poslední tón na rtech, opuštěný vlak
Jsem bez prstenu démant ryzí
i kouř ohně, který zmizí.
Jsem na dně sklenky slza vína
meč co hlavy chmurám stíná
Jsem poslední náboj v zásobníku
i zhaslá svíce u pomníku,
co dohořela v osamění...
...v osamění
...dobře je mi.
Autor had, 10.01.2009
Přečteno 335x
Tipy 10
Poslední tipující: Indigo, Stoneman, 6thSun, Zweiblumen, Jana M., Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Vůbec nechápu chronickej nedostatek tipů u Tvých skvělých děl!

27.02.2009 15:02:00 | 6thSun

velmi vydařený kus ... líbí se

13.01.2009 06:53:00 | Zweiblumen

Taky moc dobré. (PS: Taky mám občas ráda samotu, ale bohužel se mi jí nedostává.)

10.01.2009 15:52:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí