Sféry

Sféry

Anotace: Jen je najít !

Všude dnes jen zaznívají kvéry,
vystřely a rány z kulometů.
Chci najít své dimenzionální sféry,
přesunout se do vedlejších světů .

Předběhnout čas a zastavit války,
nechci vidět víc lidi, jež trpí .
Chci objevit své sférické dálky,
kde dřív nebyly kladiva a srpy .

Jít do jiných sfér ,
kde ještě zbyl kus touhy,
tam kde lucifer
pije vinné louhy.
Jít do zlatých bran,
po nichž srdce prahne ,
kde ti střepy z ran
krásná dívka vytáhne,
vytáhne.

Zapomenout na tuzemskou tryznu
a z řetízku zlatý křížek nervat.
Jít do krajin, kde narcisů bliznu
nebude chtít nikdo vztekem servat.

Rozvíjet svou vášeň s fantazií,
sedět s pěknou holkou na klíně,
tam totiž, i když mi nenalijí,
najdu pravdu jinde než ve víně.

Jít do jiných sfér ,
kde ještě zbyl kus touhy,
tam kde lucifer
pije vinné louhy.
Jít do zlatých bran,
po nichž srdce prahne ,
kde ti střepy z ran
krásná dívka vytáhne,
vytáhne.
Autor Antiseifert, 29.09.2005
Přečteno 297x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím, že je zbytečné utíkat, aby člověk našel pravdu. Utíkat má, je-li ohrožován - na těle či duši. Pravdu ale najdu jen sám v sobě - a to mohu kdekoliv. (A "s pěknou holkou na klíně" - nevím zda právě tato situace je dobrou k řešení filosofických otázek - tam "rozum nemá co dělat" řekl jeden z odborníků.)

02.10.2005 16:27:00 | Hary_nš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí