Requiem pro sen

Requiem pro sen

Anotace: Dávné světy se hroutí...

Na konci světa, života i časů
vyčesávám popel z ustřižených vlasů,
jež ulétnou po větru v mlhavou dáli
a mé hluboké iluze na věky zakopaly.

Toho dne zámek můj v popel se rozpadl
a život v srdci mém navěky upadl.
Ženouc černé koně do brány pekel,
povstává beznaděj do záře rudých světel...

Již nechci žít ve světě, který připraví umělce o iluze a vědce o zdravý rozum...

Hledíce na černé hluboké nebe,
začínám chápat, že ztratím i sebe.
Duše již nemá barvu sněhu,
čas zastavil se v krutém běhu,
mě srdce tíží svědomí vin,
tráví jej smuteční blín...

A tak svět přichází o umělce. Nebo spíše umělci přicházejí o svůj svět?

Naděje dvakrát umírá a beznaděj jen kvete,
má cenu býti člověkem tady na tom světě?
Autor Eleonore, 23.01.2009
Přečteno 347x
Tipy 18
Poslední tipující: jarmil, ewon, Samara Morgan, kejtyyy, jedam, Lady Carmila, Andělskými perutěmi chráněna, Holis, Vlk v rouše, Striptérka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naděje dvakrát umírá a beznaděj jen kvete,
má cenu býti člověkem tady na tom světě?

za tohle máš u mě tip..moc povedlo..

krásné..vážně..na tvůj věk..dost překvapující:-) jen tak dál..(kurňa, teď mluvím jak důchodce:-D)

29.01.2009 00:42:00 | Lady Carmila

Jedině supertip:D Je to vážně dobrý a hlavně pravdivý... úplně jsi to vystihla... svět je šedej... naštěstí tu pořád jsou malíři:D

23.01.2009 15:07:00 | démon zatracení

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí