Z nebe šeřík

Z nebe šeřík

Anotace: už padá

Mnohokrát lepší jediná kapka,
než převeliké moře smutných slz,
kdy mezi důlky očí,
nedostupnou krajinu tvoří.

Bez slz není významu smutku,
kdy srdce ledová pěst v sevření drží,
jen nádech z úst nám cizím,
zahřívá zárodek něčeho jinačího.

Vždy nad hroby v mohylách poklekneme,
s věncem kol hlavy, věncem šeříkovým,
pro pocit soucitu s duší nám odešlou,
dáváme najevo smutek s úsměvem na rtech.

Páč z hvězd do našich vlasů z nebe se snáší,
šeřík až po okraji květů zlatý,
za bolest a za vše cizí v našich duších…
Autor Láďa, 28.01.2009
Přečteno 227x
Tipy 6
Poslední tipující: ziriant, Jana M., melancholik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hm, něčím si mě zaujal. ty. nevím, čím. ale jo.:))

07.02.2009 20:33:00 | okousaná od světlušek

Mně trochu vadí to "páč", ale jinak se mi líbí.

28.01.2009 12:51:00 | Jana M.

to květinářství bych trochu proškrtl, jinak dobrá

28.01.2009 12:40:00 | melancholik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí