BETHLEEM

BETHLEEM

Anotace: název napoví...

Ticho a zápach a naděje nuly
zoufalý obraz scéna dokonalá
výprava k počátkům falešných dějin
jediným směrem je zahájená

postavy v hadrech trpící hlady
v boudě chlad noci tu přetrpý
trhany nečeká klidný spánek
dneska se kristus narodí

BETHLEEM...

známý je příběh těhotné panny
o lidské početí obraná
z bídy a dřiny a lidský touhy
modla je židem splácaná

mozek si vytvořil účiný nástroj
peklo a ráj jsou tvrdý kyj
psanými zákony uvěznil lidství
a město symbolem učinil

BETHLEEM...

a z kostelů tlučou zimní zvony
přebijou všechno cos pochopil
do výloh prodejen do oken domů
paradox znovu vystavil...

BETHLEEM...
Autor Orlok, 10.03.2009
Přečteno 304x
Tipy 2
Poslední tipující: Dedillope
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí