Půlnoční tombola

Půlnoční tombola

Anotace: ...

Sbírka: Tisíc střípků citu

Pár kroků vpřed a úsměv vzad
skrývá se za polkou strojenou,
tak jako v mysli zlátne slad,
máš zase mysl pivem kojenou...

A já chci jen tak zpívat do sálu
melodii foxtrotovo-půlnoční,
nechala jsem se vtáhnout do bálu,
zítra se vyspím a jdu na oční...

Čajem se člověk hůře osladí
a tančit umíš líp i opilý,
jen nám to, hochu, tak nějak neladí,
snáz nežli smích by se oči klopily...

Vyhrála jsem vlastní obraz krajiny
a zas chci jednou hledat Venuši,
ty už jsi dávno šáhl po jiný,
vím, že nám to spolu vůbec nesluší...

V půlnoční tombole jsem poslední
lístek až ze dna koše vytáhla,
dřív než se venku světle rozední,
jiná tvého srdce tady dosáhla...

Jen tak si tančím sama foxtroty,
My very ancient present blues,
získám snad zvláštní cenu poroty,
do příštích samot zlaté plus...
Autor voedor, 21.03.2009
Přečteno 351x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, enigman, kikis, NikitaNikaT., Sýkorka07, Rolnička
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dámská volenka...

23.03.2009 08:22:00 | enigman

Ten závěr je perfektní. ST! za obsah.

22.03.2009 11:02:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí