Toledská

Toledská

Anotace: Feuchtwanger, vážení...

Sbírka: Odlesky

Mišpule na míse se tetelí,
zrádný anděl na tebe šíp vystřelí
není zbabělé
smát se vesele...

Bílý závoj na posteli přehozen,
příval smutku je rozbit o zem,
není zbabělé
vstávat z postele...

Za branami ve tmě slepí slavíci,
drsnou dlaní pohladil tě po líci,
není zbabělé
ztrácet přátele...

Před branou se rozřičel hrubý dav,
v zahradě ni slavík, jenom syčí splav,
není zbabělé
zemřít vesele...
Autor voedor, 28.03.2009
Přečteno 311x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, NikitaNikaT., Házté, Hazentla, Mbonita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v Toledu..

29.03.2009 01:17:00 | enigman

Báseň mě vede k zamyšlení... hm, je to myšlenkové a moc msutné.

28.03.2009 21:29:00 | NikitaNikaT.

krásné a umné jak toledská ocel...
ST

28.03.2009 19:14:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí