Hvězdná odrhovačka

Hvězdná odrhovačka

Anotace: ...

Sbírka: Vzdušná

Až z nebes sesypou se
bledá soumračná přání
a hvězdy v nadhlavníku zazáří a zmoudří,
až budou planout pouze
tmy a města klání,
pak se může moje mysl zase jednou udřít...

Až šedý oblak prachu
vodoznak prozáří
a lásky v panoptiku stanou se kometami,
až zbavím se svého strachu,
že jsou oči tmáři
a ruce klopotí se na trávě samy...

Pak ohmataný papír
ve své ruce spálím
a na chvíli pouhou bude podobat se hvězdě,
pak vezmu rukou rapír
a do stanu pálím,
co mi kryje hvězdnou celtou dalších světů dvě stě...

Pak sednu na pahorku,
vítr v spánku buší
a tráva zahraje mi píseň boha Pana,
zakopnu o pohorku,
co na měsíci suším,
a budu zase jak ta tráva ušlapaná...
Autor voedor, 06.04.2009
Přečteno 360x
Tipy 12
Poslední tipující: Kapka, Alan Black, Kubino 2, labuť, NikitaNikaT., Mbonita, enigman, kikis
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné

07.04.2009 00:18:00 | Alan Black

Vzletná plná vůně přírody. :o)

06.04.2009 22:21:00 | labuť

moc pěkná

06.04.2009 21:38:00 | okousaná od světlušek

Velmi hezky zpracované.

06.04.2009 21:32:00 | NikitaNikaT.

Pane jo...

06.04.2009 21:15:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí