Havran očima havrana

Havran očima havrana

Anotace: Báseň předcházející Havranovi

Letím nocí, vítr sílí, je to jím či mojí pílí,
že jsem v dáli, v bájné zemi, kde je to tak záhadné.
Klesám k oknu, světlo září, dnes se vyspím na polštáři,
tam však je muž s bledou tváří – jeho oči nápadné.
Jeho oči, drobné mince, temné perly nápadné -
Já však dím: „Už víckrát ne!”

Zobák cvaká, drápy škrábou, vítr kvílí, nohy slábnou.
Chtěje vstanout, vzdorovati, byť v pozici výhodné,
i když slabý, přece živý, chtěl se bránit jako divý,
křídla sviští, hrdlo kráká – „Uvidím tě, havrane?”
„Uvidím tě ještě někdy, černočerný havrane?” -
„Neuvidíš! Víckrát ne!!!”



Nikol Láryšová
Autor Fae, 02.05.2009
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí