Vír

Vír

Plynoucí čas tichou vodou
odrazy plující nad náhodou
pějící proudy vodopádů

smáčené vlasy rozlehlých břehů
a na dně oči hledající něhu

Napřáhlé dlaně bez objetí
schoulený stín od prokletí
nebeská záře tančící krajinou
kráčící poutníci s historkou
za jinou.

Za řeku, za obzor houpavé obrazy
ve stínech keřů černočerné tmy
nevlídné tváře muže a ženy
ve výškách hvězdy a kolem
stěny
ty a já - My

Z podpisů vzpomínek
které se ztratily dřív
než došlo ke svítání
a zmizelo i tajné přání

náhle

Třesoucí se chladem
neuzřím tím pádem...
šifry k žití
které se naposled vydechnout
řítí

červánky do útrob
Stáhnuté proudem šaty
z nebe se stal strop
nedobyté hradby

pár tužeb nestopených
hejna ryb vylekaných
vodní vír
a v něm mizím
za něčím, co je mi cizím

..........
Autor padající do neznáma, 09.05.2009
Přečteno 251x
Tipy 17
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Bíša, Psavec, zlomeny srdce, Petbab, al-pacino, zlomený a nanicovatý -__-, Lenullinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Posmutnělá báseňka.

10.05.2009 10:53:00 | Psavec

tak krásne maľované smutné obrazy

10.05.2009 10:22:00 | zlomeny srdce

nedýchám.. .. .. .. až teď

10.05.2009 08:58:00 | Petbab

hezká ma něco...

10.05.2009 00:59:00 | al-pacino

moc hezká, ač smutná

09.05.2009 22:08:00 | zlomený a nanicovatý -__-

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí