Obrázek mého já

Obrázek mého já

Anotace: Na promáčený list papíru, kreslím černou tuží, obrázek šitý mi na míru - Cítím ho na vlastní kůži.

Trnitá cesta,
vine se tmou.
Po ní jde dívka
s lucernou svou.

V níž voskové svíčky plamen hoří,
však dochází již vosk.
Trny se jí do pat boří
a ona myslí že je cvok.

Jde hustou tmou,
svíčka však dohořívá.
S těžkou koulí na nohou,
cestu zpět zapomíná.

V ruce veselá maska ji tíží,
musí ji však nést.
Oči se jí únavou klíží
a nohy chtějí se plést.

Slzy stékají po tváři,
v srdci smrti šíp.
Maskou se před každým přetváří -
však nebude už líp.

I na krku má závaží,
strašně jí tam bolí.
Ale ono se zmizet nesnaží,
spíš snaží se ji zlomit.

Ubrečená jde tmou dál,
cestou plnou nástrah.
Smutek všechno světlo vzal
a ona má z tmy strach.
Autor Sýkorka07, 14.05.2009
Přečteno 291x
Tipy 12
Poslední tipující: Isquieasuus, Noc17, el viento, Kars, strašidýlko-střapatý, Kapka, Bíša, WAYWARD, Zelená okurka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen Sýkorko koňadrová vydrž, překonej sama sebe, tam v dáli ti již slunce svítí, to mi věz. Máš ST a držím ti palce, cíl se blíží, již ho vidíš

19.05.2009 16:50:00 | Kars

nesmutni...bude líp

15.05.2009 15:49:00 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí