NE

NE

Anotace: (Původně písňový text)

Neusněte!
Svět nemá vůli stát,
a vás nebude se ptát...
Nezpívejte,
když ptáci staccato
zkouší se v rytmu kolíbat...

Ne,
to slůvko známé-neznámé,
často ho slýchám podél cest,
když vítr lípu s křížem poláme
a zkouší trámy s sebou nést...

Nevzpomeňte
na svoje starosti,
když se smutek rozhostí...
Nevzdávejte,
své vlajky, větru vzdor
a větve lísek plné milosti...

Ne,
to slůvko radši zapomeň,
místo něj zkus aspoň naději,
když se ti někdo trefí na holeň,
věz, že vlastní boje blázni svádějí...

Neusněte!
Pár řádků ještě mám,
než to téma ohlodám...
Nezpívejte
sami vprostřed vět
- i ten Kristus nechtěl být sám...

Ne,
na tuhle píseň
radši zapomeň...
Autor voedor, 18.05.2009
Přečteno 240x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, 11prdelka, okapovaroura, Zpátky, ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí