Vzpomínky

Vzpomínky

Anotace: Už je to pár let co mi moji první lásku, "ukradla" paní Závist. Nechápal jsem, proč lidé pomlouvají a už vůbec jsem nepochopil, jak těmto věcem někdo může věřit, aniž by si ověřil fakta. Bolelo to ale čas rány zahojil. Šrámy na duši zůstali...

Lásko podívej, přešly dva roky...

Vím! Slyšel jsem ty kroky.
Ano. Vím! Přišel pozdní čas.
Já vím! Otázky nemusím klást.

Lásko podívej! Uběhlo pár let.
Neříkej! Jaký starý kmet?
Lásko podívej, přešlo pár chvil,
prosím, teď neříkej, že už jsem z číše pil.

Zvláštní. Přišly dva roky.
Byli jsme spolu a slyšeli ty kroky.
Drželi se za ruce a hleděli vpřed.
Nikdo netušil, že je tam veliký vřed.

Pak přišla rána a rozum stál,
v bahně jsem klečel a kdekdo se smál.
Ze vzdoru povstal jsem a bránil se Tobě,
Kdo za to může ať leží v hrobě!

A čas šel dál, ale pro mě se zastavil,
Není zlý svět a skoro jsem se popravil.
Teď žiju ale myslím a vzpomínám,
když přijde rok a přáníčko k jmeninám.
Autor Jarin, 28.10.2005
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkná, moc smutná, zavidí ti co neumí žít, neumí si užívat život

29.10.2005 00:01:00 | Melfëa

Ona závist je hnusná mrcha...a když se střetne s láskou, tak to bolí ještě víc..šrámy zůstávají, jen čas je dokáže zmírnit, ale zahojit je může úplně až nová láska..i když také ne vždy..

28.10.2005 20:22:00 | makretka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí