Tisíc a dvě noci

Tisíc a dvě noci

Anotace: ...

Tisíc a dvě noci
pohlížím na zápraží
a čekám, až měsíc,
vytáhne loutnu a začne hrát...

Kolem jen samet,
co chladí a připomíná vlasy,
krhavé pohledy poupat,
než se k ránu rozvinou a rozřinčí...

Tisíc a dvě noci
skládám svůj abakus
a čekám, až hvězdy
mi řeknou: Navlíkni šaty a utíkej na ples...

Kolem jen barvy,
co mému oku lahodí,
v kalíšku calvados
a čekání pod hradbou ořešáků...

Tisíc a dvě noci
vyčkávám na proroctví,
co ne a ne přijít
v podobě Malého prince z hvězd...
Autor voedor, 31.05.2009
Přečteno 590x
Tipy 12
Poslední tipující: enigman, Psavec, Kapka, Mbonita, Bíša, okapovaroura, ziriant, Zpátky
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skládací...

04.06.2009 19:54:00 | enigman

přiznam se bez mučeni , že první dve strofy me zaujaly nejvic...

31.05.2009 16:03:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí