Život v květináči

Život v květináči

Anotace: hodiny chemie a to věčný zírání do zdi má na mě podivné učinky

Květina v květináči
je jako motýl v kleci.
Roste tam kde musí.
Život lidí se jí bezpochyby hnusí.
Necítí vítr v listech
a slunce jenom přes sklo pálí.

Když zapomeneš...
déšt jí nezachrání.

A tak se smutně z okna kouká
na stromy,trávu,květy jarní,
jak střídaj se období roční.
U ní jen denní a noční.

Vedle ní jsou v květináčích
další smutné tváře.
Exotické či původ stejný.
Však jazyk zábrany neváže.
Když se zhasne umělý slunce
a lidi do snu upadnou.
Rozvlní se jako zvíře.
Potichu si stěžujou.
Tak plynou dny a roky.
Jejich listy šedivý.
Až jednoho dne z květináče
vyndáš uschlý kořeny.
Autor urcite.me.neznas, 05.06.2009
Přečteno 315x
Tipy 12
Poslední tipující: padající do neznáma, Bíša, jedam, Psavec, Tanzania, WAYWARD, labuť, BARBYE
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedla se dobře.

05.06.2009 19:28:00 | Psavec

pěkné moc..ST

05.06.2009 17:35:00 | Tanzania

...moho lidských osudů je totožných :(

05.06.2009 17:24:00 | WAYWARD

A to se právě nesmí stát... i květiny mají duši...

05.06.2009 17:19:00 | labuť

Smutné, ale tak to někdy bývá..

05.06.2009 17:18:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí