Převozník

Převozník

Anotace: Stará tvorba

Houpe se na loďce,
zlých řek pán,
šklebí se na chodce,
jimž život byl vzán.

Ten chladný výraz ve tváři,
když vyžaduje měďáky;
v zlých očích slepě zazáří,
když vyhazuje tuláky.

Stojím na kraji propasti,
hledám v ní útěchu,
v ruce svírám měďáky,
prohlížím je, bez dechu…

Noří své bidlo do mrtvé řeky,
vzbuzuje respekt i odpor.
Slyším jak na něj volám do dálky,
on přesto dál odráží vor.

Skáču dolů propastí,
končím s mojí hořkou jízdou;
jediné mám na mysli,
jen ať ty měďáky najdou…!

Autor somewhere, 15.06.2009
Přečteno 486x
Tipy 6
Poslední tipující: 4LJFilip, Agniezka, Veru, Emira, WAYWARD, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ja nevim proc, ale me se vybavily Tri zlaty vlasy deda Vseveda-

13.07.2009 19:38:00 | Veru

Dýchlo to na mě Bludným holanďanem.

15.06.2009 14:39:00 | ReLaXáToR

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí